7Heuvelenloop

7Heuvelenloop

7Heuvelenloop

Gisteren was het dan zover en ging ik naar Nijmegen om deel te nemen aan de 7Heuvelenloop. Maar vooraf zondagmorgen vroeg op gestaan en begonnen met het standaard ontbijt 3 bruine boterhammen. Aangezien ik tijd genoeg had voor ik in Nijmegen moest zijn (want 13.30 zou de start zijn) heb ik nog even met Kyla en Hexe een korte ochtendwandeling gelopen. Het was eigenlijk best relaxt om dit vooraf aan de 7H te doen.

Voorbereiding

Ik had alles klaar gelegd wat ik deze dag zou aantrekken en werd een 7/8broek, shirt met lange mouwen en een haarband. Dit laatste is bedoelt om het zweet op te vangen zodat dit niet in mijn ogen loopt. Rond een uur of 10.00 uur heb ik een pasta maaltijd genuttigd (en niet teveel) om niet met een lege maag aan de start te staan. Het startnummer had ik vooraf op het shirt bevestigd met de bibits en mijn sportkleding aangetrokken.

Vertrek naar de 7H-Loop

Wij zijn om 10.30 uur vertrokken (Ati heeft mijn gebracht en gehaald) en zijn wij richting Nijmegen gereden. Halverwege net voorbij Ressen is er een transferium waar de bussen van Breng Breng de lopers naar Nijmegen rijden. Ik moet zeggen dat dit erg handig is want Ati heeft mij er uitgezet en is teruggereden naar huis. Ze kon zo mooi met de honden gaan wandelen op Bussloo en rond 16.00 uur zou ze mij weer ophalen op het Keizer Karelplein. En op het transferium ben ik de 1ste bus die er stond ingestapt en deze vertrok vrij snel richting Nijmegen. Daar aangekomen moest ik nog een stukje lopen want wij werden er eerder uitgezet (andere plaats dan vorig jaar) en dit was ongeveer 15minuten lopen. De mede lopers die in de bus zaten waren ook verbaasd over de plek waar wij gedropt werden. Maar aangekomen op het Keizer Karelplein gelijk mijn startvak gaan op zoeken. En net als vorig jaar was het weer het paarse vak waar ik moest  zijn voor mijn start. Achteraf (weet ik voor de volgende keer) was ik veel te vroeg aanwezig. Dit betekende dat ik de tijd moest zien te doden, maar hoe doe je dat dan. Gelukkig was er een cafetaria open en de eigenaar begon een praatje met mij en nadat ik er even had rondgelopen vroeg hij mij of ik het koud had. Ik mocht van hem wel binnen zitten en dat was prettig kan ik je zeggen. Want het was best koud als je stilstaat en het ook soms ook nog licht regende en de zon weg was.

Lopen naar de start

Wat ik vreemd vond is dat er rond 13.15 uur vlak voor het vertrek naar de start er nog auto’s reden en veel lopers voor de andere vakken er ook nog rond liepen. Dit kwam erg rommelig over, maar al met al ging het toch allemaal goed. Op het punt waar ik stond met de andere lopers mochten wij dan uiteindelijk richting de start lopen en daar aangekomen was het wachten. Het werd uiteindelijk 14.00 uur voordat wij echt weg mochten. Al met al heb ik dus vanaf 11.30 tot 14.00 uur er rondgelopen en dit gaat mij de volgende keer niet meer gebeuren dat mag duidelijk zijn. Nu was de cafetaria een uitkomst en heb ik mazzel gehad dat ik binnen mocht zitten en ben de eigenaar erg dankbaar hiervoor. Ik heb er nog snel even een banaantje genuttigd dat ik had meegenomen.

De start 14.00 uur (later dan gepland)

Eindelijk was het dan zover en werd er om 14.00 uur gestart en liep ik met de andere lopers naar het startpunt. Ik had mijn Garmin Fenix3 aangezet maar deze pakte in eerste  instantie geen GPS (vreemd). Gelukkig staat mijn workout op 2 plaatsen op het horloge nl onder training en workouts. Dus besloten om de training te stoppen en heb hem verwijderd en via de workout weer geactiveerd. Gelukkig pakte hij nu wel direct de GPS en stond alles klaar voor de start en lopend over de tijdregistratie heb ik hem aangezet.

Mijn eigen tempo gaan lopen

Vanaf de start ging het al vrij snel goed met het tempo dat ik liep en had geen moeite deze keer met de 1ste heuvel. Ik kan mij herinneren van vorig jaar dat ik vrij snel opgebrand was. Dit keer toch beter voorbereid denk ik heb ik de heuvels gelopen met kleinere passen en dat ging perfect. De tijd die ik tijdens de klim langzamer liep heb ik weer ingehaald daar waar het op de route naar beneden liep. Wat ik prettig vond was dat ik geen vermoeidheid voelde tijdens de loop en de hele loop in een mooie tempo kon doorlopen. Het was zelfs dat ik op de laatste 5 kilometer nog energie overhad en afwisselt het tempo heb versneld. Dan ben je aan de laatste 150 meter zie je finish en denk je yes dit gaat helemaal goed gekomen. En dat blijkt wel want deze keer heb ik een mooie PR gelopen vergeleken met de 7H-loop 2016 eindtijd 1:42:31 was de netto eindtijd (kreeg ik via een Chipmail op mijn iPhone binnen)  1:35:26 geworden en zeg pff netjes. Ik geloofde het eerst niet en dacht heb ik wel goed gekeken, maar het klopte dus wel degelijk.

Heuveltrainingen

De heuveltrainingen in de Eifel en de Holterberg in Holten werpen duidelijk hun vruchten af dat is wel gebleken. Het is echt wel iets wat ik blijf doen de heuvel trainingen  en heb zekert in de Eifel genoeg mogelijkheden om dit toe doen.

Medaille in ontvangst genomen

Nadat ik over de finish was ben ik gelijk doorgelopen naar het gebouw De Vereniging bij het keizer Karelplein waar mijn vrouw mijn weer zou oppakken. En op de weg daar naartoe stonden ze de medailles uit te reiken en heb ik hem in ontvangst genomen. Gelijk Ati gebeld en gezegd dat ik eraan kom en door haar opgepakt op het Keizer Karelplein. Het was even goed opletten voor ons want ze moest even stoppen op het plein waar ik als de wieden weerga in de auto ben gestapt. Vandaar konden wij direct de afslag naar Arnhem nemen en zijn huiswaarts gereden.

Thuis komen direct douchen om warm te worden

Ik had het door het wachten best koud gekregen dus onderweg maar een warme pleet gepakt en als extra om mij heen geslagen. Thuis gekomen direct alles uitgetrokken en onder de warme douche gaan staan langer dit keer dan te doen gebruikelijk voor mij. En aangezien het een geslaagde dag is geworden ons getrakteerd op en winter en ik een biertje vond dat het wel verdient was. En ik was natuurlijk weer super blij dat Ati mij gesupport heeft door het brengen en ophalen wat elke keer weer prettig is.

 

Geschreven door Ben Engel

Related Posts