bevrijdingsvuurestafette

bevrijdingsvuurestafette

wil toch even een stukje kwijt over het brengen van het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Amsterdam.

Dit zeg maar evenement ben ik in februari voor gevraagd en heb direct ja gezegd

Het gaat om een estafettevorm van lopen en fietsen van Wageningen naar Amsterdam.

Amsterdam was maar 1 van de 195 deelnemende gemeente met een totaal van 5000 mensen die deelnamen.

Ik deed dus mee met Amsterdam met 70 personen die in 20 groepen van 3 waren opgedeeld.

10 even groepen en 10 oneven groepen qua nummer.

Nadat om 0:00 uur het bevrijdingsvuur was ontstoken konden de gemeente in aangewezen volgorde het vuur ophalen met een fakkel.Amsterdam was als twaalfde groep aan de beurt en gingen toen op weg.

Eerst naar de bus drogen kleren aandoen want we hadden al 3 kwartier in de regen gestaan,daarna gingen de oneven groepen op weg voor de eerste etappe van 15 km de totale afstand is 110 km.

Aangezien ik in de even groep zat kon ik nog even opdrogen,na ongeveer 1:30 uur kwamen de eerste lopers bij het wisselpunt aan en kon de even groep aan etappe 2 beginnen .

Het regende verschrikkelijk maar zelfs in de regen kon je zien dat we door een prachtige omgeving liepen,het was wel zwaar want het ging op en af in hoogte.

Mijn eerste stuk fietste ik maar omdat 1 van de 3 van de groep niet lekker liep hebben mijn loopmaatje en ik het overgenomen met lopen zodat zij kon fietsen wat dat ging wel lekker en ik loop toch liever.

Na 15,6 km en 1:40 later kwamen wij bij het wisselpunt en konden de bus in om op te drogen.Hier konden wij blijven tot etappe 4 zou beginnen in Soesterberg

Eenmaal in Soesterberg aangekomen begon het al aardig licht te worden en konden we al snel het vuur overnemen voor onze etappe.Dit begon heel leuk aangezien er tegenwoordig een fietspad loopt over de voormalige startbanen van vliegbasis Soesterberg.Het werd voor ons drietal nog leuker aangezien ik daar vlakbij werk en ook veel fiets ik de hele route van die etappe wist zo we konden lekker doorlopen zonder te zoeken naar herkenningspunten van de route beschrijving.Door Soest over de Lage Vuursche naar het volgende wisselpunt bij de nieuwe natuurbrug in Hilversum.Dit is bijna in mijn achtertuin aangezien ik daar maar 3 km vandaan woon.Wij de bus in op weg naar het ontbijt en etappe 6.Na een heerlijk ontbijt Bij Ottenhome Kortehoef en een lunchpakketje voor onderweg waren wij klaar voor onze derde etappe van Ottenhome naar Abcoude de zon ging steeds feller schijnen en er stond veel wind dit was een heerlijke etappe en was zo voorbij,in de bus maar weer op weg naar ons begin punt voor de laatste etappe.

Deze begon bij sporthallen zuid in Amsterdam en ging naar de hogendorphal in Amsterdam daar zouden wij ons shirt van Amsterdam aantrekken en de laatste km met alle 70 deelnemers naar het westerpark voor het ontsteken van het vuur en de huldiging.

Helaas voor ons 1 km voor het einde begon het weer heel hard te regenen en onweren dus daar was weinig plezier aan.

Toen we eenmaal op het podium stonden was het eigenlijk zo voorbij de vlam werd ontstoken wij kregen applaus en toen gauw terug naar de sporthal voor droge kleren.

Al met al het was geen wedstrijd maar best zwaar en heb dus al  aangegeven aan de organisatie dat ik volgend jaar weer graag mee ga dan met 71 mensen

Geschreven door legolasfer