Bridge to Bridge Arnhem 6EM en Geslaagd

Vandaag was het zover de Bridge to Bridge in Arnhem en ik ging voor de 6EM die starte om 13.45 uur en had de dus tijd aan mijzelf  om er rustig ernaar uit te kijken. Ik had mijn voorgenomen deze 6EM onder de 60 minuten te lopen. Maar eerst begonnen met een ontbijtje en later op de ochtend nog maar meer calorieën tot mij genomen. Samen met mijn vrouw om 12.30 vertrokken naar Arnhem. Daar aangekomen op de markt het Vak 1 opgezocht waarin ik was ingedeeld maar zag al snel dat ik dit niet moest doen want was echt voor de snellere lopers. (had ik niet opgegeven?) Dus besloot ik maar achteraan  te sluiten om de snelle lopers niet in de weg te zitten. Na weer een leuke warming up door een enthousiaste coach klonk dan om 13.45 uur het startschot en heb ik mijn Garmin F620 aangezet. Ik ben rustig  met de massa mee gegaan want ruimte kun je wel vergeten bij de start. Maar goed na het startpunt gepasseerd, kon ik weer mijn eigen tempo gaan bepalen en nu wel gelet op mijn tempo en tijd en zat direct al snel op 5:55min/km en dacht gas terug nemen dit gaat te hard voor het eerste begin en gaan lopen op 6:10-6:15min/km en dit een aardig tijdje volgehouden. Op nog 7 km dacht ik als ik onder de 60 minuten wil lopen moet ik het tempo wel opschroeven en heb ik dit rustig opgebouwd door afwisselend 6:00-6:05 te lopen en geleidelijk weer 5:55 en zelf soms 5:35. Toch leek het er even op dat ik het niet zou redden en liep de tijd weer omhoog, maar kon mij gelukkig optrekken aan een aantal loopmaatjes die een mooi tempo hadden voor mij en zag dat ik toch weer gemiddeld 5:55min/km liep. Het laatste stukje bij het bord nog 3km werd het weer even lastig, maar dan ben je weer op John Frost Brug het laatste  stukje van 3 km tot de finish en pers je de laatste  tempo’s eruit en dat ging best lekker al had ik niet meer het idee dat ik het zou halen om onder de 60minuten te lopen. Maar gelukkig ik zag bij aankomst van de finish de tijd op het scorebord en kon een glimlach niet onderdrukken want ik heb het gered 00:58:47. Het was  een geslaagde dag en geniet nu nog even na van het resultaat. Ook hier weer een pluim voor de organisatie van de Bridge to Bridge want net als vorig jaar  weer puik georganiseerd. Volgend jaar ben ik er weer bij.

Geschreven door Ben Engel

1 reactie

  1. Marteijn Mout - 14 september 2015, 19:59

    Geslaagde prestatie zo te lezen, goed gedaan en bedankt voor het verslag!

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.