Bunniks Mooiste

Zaterdag 13 september 2014. Een bijna zwoele zaterdag avond met weinig wind. De afspraak is om 18:00 uur  verzamelen op het Rond in Houten en van daaruit met de fiets naar Bunnik. Uiteindelijk zijn we met z’n vijven en gaat het in een rustig tempo, door het dorp en het mooie buitengebied naar Bunnik.

In Bunnik kunnen we de muziek al horen en we fietsen min of meer op goed geluk naar het hart van het dorp. Daar aangekomen moeten we afstappen om langs de hekken verder te wandelen, want de 1 en 2 km wedstrijden voor de jeugd zijn al gaande.

De fietsen kunnen we makkelijk kwijt naast de kerk aan het plein en in de buurt van ‘De Witte Huisjes’ waar, voor degene die niet in zijn renkleding is aangekomen, gelegenheid voor omkleden is. Op het plein staan een paar partytenten waar we de startnummers kunnen ophalen en kleding kunnen achterlaten. De sfeer is geweldig, ongedwongen en gezellig, niet zo massaal en erg overzichtelijk. De start is aan hetzelfde plein.

Precies op tijd om 19:00 uur starten we voor onze 2 rondjes om het dorp, deels over Rhijnauwen en een klein stuks langs de provinciale weg, voor een totaal van iets meer dan 12km.

Zelfs op de buitenwegen staan groepjes mensen die je aanmoedigen, vaak speciaal voor een van de deelnemers langs de route een plaatsje gezocht, maar iedereen wordt, ook in het tweede rondje, enthousiast aangemoedigd.

Omdat geen van ons kwam om een toptijd te lopen, maar meer als seizoenstart of –zoals in mijn geval- laatste training voor de Dam tot Damloop, liepen we heerlijk ontspannen en lag de focus op het genieten van de omgeving, de ondergaande zon en de entourage. Dat we en passant een mooie vlak race liepen was mooi meegenomen.

Na de finish een leuke medaille voor elke deelnemer en voor wie wilde een sappig appeltje en iets te drinken.

Toen iedereen binnen was, was het een kwestie van de fietsen pakken, een jasje aantrekken en rustig naar huis fietsen.

Geen stress om een parkeerplek te vinden of trein te halen, geen lange rijen bij toiletten of kledinginname, maar wel een leuke race met goed publiek en een prima organisatie.

Uiteindelijk nog voor 21:00 uur weer thuis van een hele leuke loop.

 

Geschreven door norbert1962

Related Posts