de A4 Run in Steenbergen

de A4 Run in Steenbergen

een aantal maanden geleden kwam op de site van loopmaatjes een prijsvraag voorbij om een selfie te maken met een verkeersbord. en zo impulsief als ik met alles ben werd de eerste keer dat ik ging lopen een shotje genomen en verstuurd naar loopmaatjes…. en já hoor, wat schetste mijn verbazing? ik had 2 startbewijzen gewonnen van de A4run in Steenbergen, of all places….. Ja leuk! hardlopen is leuk, dus waarom niet. steenbergen….? och we gaan gewoon, maakt toch niet uit waar dat ligt….

en deze morgen was het dan zover, dat mijn vriendin en ik in alle vroegte ons richting westBrabant reden… de navi zei 173, km dus een kleine 1,5 uur later stonden we  op het industrie terrein in steenbergen.  Een zeer grote feesttent waar al vele loopmaatjes van 3-88 jaar rondkrioelden… eens even ons nummer afhalen…. ja dat dachten we tenminste. ‘ Loopmaatjes ‘ ??? nee dit is wel een hardloopwedstrijd maar gewonnen startnummers? nee die zijn allemaal opgestuurd. NIET dus….hahha. de eerste keer klotsende oksels had ik. maar de mevrouw van het secretariaat verdiend een tien voor creativiteit want ze zei: geen paniek, jullie krijgen 2 andere nummers, en klaar. en idd zo gezegd en zo gedaan.

terug naar de auto en klaar maken voor de start. Melanie zou de 5 km starten om 13.30 uur en ik de 10km om 14.00 uur. dat paste me prima om me voor te bereiden. maar bij de ingang, mochten alleen de 5kmlopers naar de start en de 10 km lopers moesten wachten. maar ja, ik ben ook niet voor 1 gat te vangen, en in een moment van onoplettendheid bij de ingang was ik even 5km loper…hahahaha. ik was er door.  samen naar de start is wel zo gezellig toch ?  eenmaal aangekomen op de snelweg ( ja dat klinkt gek he ) waren de kids klaar om de kids run te gaan doen.  ze gingen een 2,5 km loop doen. er stonden wel een 600 kids aan de start. en we waren goed en wel daar aangekomen en PANG! De start van de kids run… de aller aller eerste groep lopers ging over het asfalt. wat meteen in mijn hoofd opkwam… : je zal deze categorie maar winnen zeg, de 1e winnaaar van de a4 run OOIT waarschijnlijk . na het lopen van de kinderen gingen alle 5km lopers zich klaar maken en ik stond gezellig aan de zijlijn. leuke foto’s gemaakt, en plots werd ik zelf door een fotografe gevraagd om even stil te staan… oké prima.  ” ja je bril weerspiegelt de lopers zo mooi” . nou dank U,dacht ikdat je mij wilde shooten….. ja oke, dan doe ik dat ook wel..hahahhaha daar ging mijn droom als fotomodel 🙂

de 5 km lopers werden gestart en hierna kon ik me mentaal gaan voorbereiden op mijn 10km loop over asfalt.

na een paar kilometer ingelopen te hebben kwame de eerste finishers van de 5km alweer binnen. nou die hadden er flink aan getrokken. er kwamen de eerste geluiden van tegenwind op de terugweg.  oké prima dacht ik dan moet ik wel goed verstoppertje spelen op de terugweg. dát had ik me voorgenomen.

enkele minuten later werden we als lopers het startvak ingevraagd om ons klaar te maken voor de start. nou, iedereen stond te springen om weg te komen. na een  LeeTowers-look a like ‘never walk alone’ werd de groep lopers losgelaten. Nét voor de start sprak een loper mij aan, nav mijn loopmaatjes shirt: zeg tweette jij niet deze week ivm de helling bij het aquaduct hier ?? ja idd dát was ik. Leuk het zo’n loopmaatjes community ? ja geweldig zei hij en weg waren we allebei : GESTART!

IMG_8504

De 1e km was er even inkomen, daarna kwam ik goed in mijn ritme. we kwamen met 3 lopers van vergelijkbaar tempo bij elkaar en dit bleef zo tot het keerpunt bij km punt 5.  daar kwam de ommekeer en moesten we 5 km tegen de wind in terug. langzaam aan merkte ik dat de 2 andere lopers naast me bleven lopen en niet meer voorop wilde lopen zoals op de eerste 5 km. dat is niet zo aan mij besteed om dan 5km tegen de wind in voorop te gaan lopen, dus werd mijn plan. de kortste weg naar huis. ik zocht me een voorganger uit die ca 15-20 meter voor het groepje van 3 liep en heb de stoute schoenen aangetrokken en een heel klein beetje gas gegeven. ik merkte vrij snel dat er achter me niet meer gebeurde en dat ze op afstand kwamen. het duurde een paar minuten tot in bij mijn voorgangster aankwam en aansloot. doordat ik hier aankwam bleek dus dat ook haar tempo nét onder dat van mij lag en ik besloot voorbij tegaan. langzaam aan kroop ik steeds verder naar voren.  Ca 2 km voor de finish kwam 1 van de 2 lopers van de heenweg ( diegene waar ik achter had gehangen)  mij heel sneaky voorbij, en hij liet merken dat hij niet echt gediend was van aanklampen, want na dat hij  mij voorbij ging hij zwabberen van links naar rechts en weer terug. ik dacht laat hem maar want het aquaduct moet nog komen…. ik probeerde op gepaste afstand te blijven om niet achter op te raken.  eenmaal bij het aqua duct aangekomen ging het een paar honderd meter naar onderen, en daarna weer naar boven. toch wel een kleinere klim.  gelukkig zijn wij in limburg bergjes gewend…..

langzaamaan kwam mijn ‘prooi’weer in beeld en wist ik dat na het aquaduct het nog een kleine km was tot aan de finish. wat mij ooit een keer is gebeurd dat laat ik niet nog een keer gebeuren en ik bleef lekker achter hem achter hangen. de meters tikten weg en weg. de laatste 3-400 meter voor de finish werd het weer vlak en voelde ik dat mijn mede loper een beetje aantrok naar de finish toe. ik bleef lekker bij hem tot 100m voor de finish en gaf alles wat ik in mijn veel te zware lijf had zitten en ging hem voorbij, op de manier van erop en erover….haahaaha, ik finishte eerder dan hem en voelde mij een winnaar…althans, gewonnen van hem.

IMG_8555

 

wat een mooie loop was het, ideaal weer, mooie brede baan, weinig verkeer op de A4 en uithijgen op de vangrail. ook iets wat je niet bij iedere loop kunt doen.

Hulde aan de organisatie, en de vrijwilligers van deze unieke loop.

Op dit moment hang ik met mijn benen op de tafel en geniet ná van deze mooie loop. Bedankt voor jullie startnummers van deze mooie en unieke loop !!

 

groeten van het fiatmannetje

 

 

 

Geschreven door fiatmannetje

Related Posts

Nieuwe actie: maak kans op 2 startbewijzen voor de A4run!

Nieuwe actie: maak kans op 2 startbewijzen voor de A4run!

3 reacties

  1. sanne - 10 november 2014, 09:58

    Leuk verslag en bijzondere ervaring om zo eens over de snelweg te lopen!

  2. Rudi Loof - 11 november 2014, 19:46

    Het is effe een eindje rijden, maar dan heb je ook wat! Mooi verhaal!

  3. corny749 - 13 november 2014, 11:52

    Leuk Joost!

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.