De BESTE tips om af te vallen!

De BESTE tips om af te vallen!

AFVALLEN

En heb ik je gelokt? Kom je even een kijkje nemen omdat het over afvallen gaat? Kom je kijken of hier dan DE oplossing staat of dat je hier DIE ENE wonderpil vindt die je helpt af te vallen en die je blijvend op gewicht houdt? Nou laat mij je snel uit die droom helpen! HET BESTAAT NIET. HET BESTAAT NIET. HET WERKT NIET! Droom uiteengespat? Geen zin meer om door te lezen? Vooral niet doen.

Toch nieuwsgierig naar wat dan wel de boodschap is? Lees dan even door en ik kan je verzekeren dat je in ieder geval IETS hebt aan dit verhaal.

Eerst even de definities van twee belangrijke woorden in dit verhaal.

AFVALLEN: van Dale: ”achteruitgaan in gewicht”.

Wikipedia: ”gewichtsafname van een persoon”.

DIEET: van Dale: ”leefregel wat eten en drinken betreft, bv. op medische gronden of om af te vallen”.

Wikipedia:”een dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet”. Het woord dieet is afgeleid van het Griekse woord ‘diatia’, hetgeen zoveel betekent als leefregel”.

GESCHIEDENIS

Over de geschiedenis en het ontstaan van afvallen en diëten kun je hier meer lezen. Als ik mijn visie er even op los mag laten:

Eigenlijk komt het erop neer dat wij Barbie en Twiggy als ideaal zijn gaan zien. Hetgeen in mijn ogen allemaal tot een laag zelfbeeld leidt. ”Ik ben niet mooi/goed genoeg”.

Daar is in deze tijd niets aan veranderd, het is zelfs verergerd (ondanks de verschillende Barbies).

Kijken we naar muziekclips, dan gaat het alleen over slanke dames (met zo weinig mogelijk kleren aan). Wat doet dat met ons zelfbeeld?

Daarnaast zijn wij als jager/harde werker ooit begonnen en door de evolutie heen zijn wij natuurlijk veel minder gaan bewegen en is er veel te veel troep op de markt gekomen. De media/commercie weet daar nog heel slim op in te spelen door allerlei dieetproducten aan te bieden, waardoor je uiteindelijk alleen nog maar dikker wordt. De overheid wijst dan nog eens met het vingertje”we worden te dik”. ”Obesitas is volksziekte nr.1”. We zetten kinderen van 10 jaar oud al op dieet. Wat de overheid niet beseft en de maatschappij of eigenlijk niet wil beseffen dat alles met elkaar in verband staat. Het hele cirkeltje wordt zo in stand gehouden. Als jou gezegd wordt dat je te dik bent en dat je op dieet moet, wat ga je dan als eerste doen? Allereerst bedenken dat je zo niet goed genoeg bent en daarna word je er zo ongelukkig van dat je alle gevoelens zo snel mogelijk weer weg wilt eten.

SOORTEN ETERS

Er zijn verschillende soorten eters. Klik hier om te zien welke. Ik pak er hier ook één uit: emotionele eters. Vooral vrouwen hebben daar last van. Zij willen hun negatieve gevoelens niet ervaren en eten ze (tijdelijk) weg. Mannen zijn dan zogenaamde levensgenieters. Een buikje is dan veel meer geaccepteerd. Vrouwen zijn zelf hun strengste leermeesters. Emotie eten gebeurt bij stress, eenzaamheid, verdriet, verveling, alles perfect willen doen, drukdrukdruk, enz. Voel je je eenzaam? Dan eet je een zak chips, een gebakje of een zak patat om van dat eenzame gevoel af proberen te komen. Van jongs af aan hebben we dat al zo geleerd natuurlijk. Was je verdrietig, dan kreeg je een snoepje. Echter door de jaren heen, met de verandering van de maatschappij (alles moet snel) is dat alleen nog maar verergerd.

Afijn, om een lang verhaal korter te maken; ik wil eigenlijk met bovenstaande zeggen: ”alsjeblieft laat de begrippen ”afvallen en diëten, overgewicht, obesitas” uit je vocabulaire, maar vooral uit je gedachten verdwijnen”.

MIJN VERHAAL

Ik behoor tot de categorie ”emotie-eters”. Inmiddels niet meer, maar dat is een lange weg geweest. Ik heb als jong meisje mezelf leren troosten met eten. En er was heel veel nodig om mij te troosten, omdat ik veel mee heb gemaakt. Als kind was dat eten nog redelijk te ”behappen” omdat ik daarnaast veel bewoog en lekker sportief bezig was. Ik tenniste graag, was gek op school gym en dan met name atletiek en reed paard.

Hoe meer puber ik werd, hoe meer ik me bewust werd van mijn lichaam. Hoe meer ik ook de negatieve kanten zag. En toen er vervolgens iemand uit mijn klas zei dat ik dik was, toen ging ik voor het eerst LIJNEN: ”een dieet volgen om lichaamsgewicht te verliezen”, ”proberen slanker te worden”. Het 1000 calorieën dieet. Ik ga je in dit geval niet verwijzen naar de pagina’s van de diëten die ik noem, omdat ik er niet achtersta. Afijn, dit dieet is een makkie om te snappen natuurlijk. Je eet niet meer dan 1000 calorieën op een dag en zo val je af. En dat ging als een speer! Natuurlijk ben je voor de eerste keer aan het afvallen en je lichaam schrikt zich een hoedje! De kilo’s vlogen er vanaf. Van 68 kilo ging ik met gemak naar 55 kilo. Ik had een inmiddels perfect lijf vond ik, maar de botten begonnen zich al wel te tonen. Ik sloeg door. Ik gaf me gelijk op voor de Miss Bussloo-verkiezing en terwijl ik in Spanje vakantie aan het vieren was, stond ik als weekmiss in de Stedendriehoek.

Tijdens die zomervakantie kreeg ik enorme vreetbuien. Ik had me veel te lang uitgehongerd en 1000 calorieën is veel te weinig en daar ging ik natuurlijk ook nog regelmatig onder zitten. Na de zomervakantie was ik al weer een aantal kilo’s aangekomen en zo begon een lange weg van afvallen en weer aankomen.

In de tussentijd overleed mijn vader. Hij was 49 jaar en leefde erg ongezond. Harstilstand.

Na de zwangerschap van mijn zoon werd het afvallen en aankomen nog erger. Ik heb van alles aan diëten gevolgd, het brooddieet, Montignac, Weight Watchers, Herbalife, shakes, enz. Ik werd er uiteindelijk alleen maar dikker van en eten werd steeds meer een obsessie.

Lees en kijk verder op http://annekerent.blogspot.nl

Geschreven door annekevisser

Related Posts

Rotterdam op hardloopschoenen

Rotterdam op hardloopschoenen

Oude liefde

Oude liefde

113 steentjes

113 steentjes

Nogal serieus

Nogal serieus