De training voor de HM de Hoge Veluwe Loop komt steeds dichterbij

Al een tijdje volg ik het schema om een HM te gaan lopen en zoals het er nu naar uit ziet gaat mij dit lukken. Ook vanmorgen stond er weer een training  van 02:20.00 op het programma. Ik had mij zelf beloofd om vroeg te gaan lopen rond 0.6.00 uur, maar dat werd een uurtje later. Eerst maar een rustig muesli ontbijtje genomen en mij omgekleed voor de run. Vanuit thuis weer richting de Schipbeek Deventer Colmschate gelopen en begonnen in een rustig tempo. En de temperatuur was perfect op dit vroege tijdstip. Om een keer verandering aan te brengen in de vaste route ben ik doorgelopen naar de Holterweg en daar aangekomen rechtsaf terug via de Holterweg naar Colmschate. Het voelde goed en had er bijna 1 uur opzitten. Ook geen gevoel van vermoeidheid en ik bleef in een mooi constant tempo lopen. Het laatste deel langs de Deventer IJsbaan en weer de weg over naar de Siemelinksweg terug naar de Schipbeek. En daar een half rondje gelopen weer terug naar de Siemlinkseweg en nog steeds ging het voortvarend en zat ik  in een heerlijke flow. Het laatste deel in de wijk gelopen en de training mooi afgesloten. Ik vond het belangrijk om de run uit te lopen zonder dat ik moest stoppen en dat is gelukt. Tempo/snelheid was niet zo relevant. Maar aangezien ik nu voor de 2de keer (de vorige is wel gelukt) bijna een HM heb gelopen geeft dit een positieve boots en gaat de HM zeker lukken. Vandaag was het 20,6 km en gemiddelde tijd 6:48 min/km.  Ik zeg fijn weekend allemaal.

 

Geschreven door Ben Engel