De uitdaging ( deel 3)

We zijn inmiddels ergens half augustus 2013. Ik moet me gaan bedenken hoe ik de 45 kilometer ga
rennen. Welk route , best leuk om je eigen marathon te kunnen uitstippelen. KIKA komt nog met de tip om het ludiek te maken en bijvoorbeeld rondjes om het winkelcentrum te gaan rennen. Ik heb even kort contact gehad met de pleinmanager maar die zien gevaar in het verkeer om het winkelcentrum, en werken liever niet mee. Achteraf blij toe. Een rondje winkel centrum is ongeveer 1 km, dus dat waren 45 rondjes geweest. Bij het idee word ik al draaierig.. 2e optie: ik start lekker voor mijn eigen deur, grote ronde door Noord en Waterland, maar dan.. Finish voor de Jumbo?!? Thuis?!? Spullen inpakken en douchen?? Nee, er moet wel een finish zijn, ik vind de finish van elke run het leukste, daar doen we het toch voor.. Even lijk je dan een topsporter, al die toeschouwers de laatste kilometers, jij heb gewonnen, van je zelf dan, maar dat telt zeker mee. Dus het wordt optie 3. Start in Purmerend, via Ilpendam en het Schouw naar Noord, daar een grote lus doorheen, via de Schellingwoude- en Amsterdamse brug oost in. Daar ga ik langs het parcours van de A’dam marathon rennen tot de laatste kilometers, dan het parcours op en finishen in het Olympisch stadion.. Dat is toch beter dan voor de Jumbo….

Geschreven door jerome hoogstraten
Getrouwd, vader van 2 kinderen, en fanatiek hardloper. Mijn nieuwe uitdaging is op 19 oktober 45 km met de kinderwagen te gaan rennen voor KIKA.