Den Driesch Loop ….

Den Driesch Loop ….

Afgelopen zondag 10K loopje in Valkenburg gedaan. Was een last minute beslissing.

Ochtend begon lekker met mooi weer… Bij de start volle zon en hoge temperaturen..Maar na een km of 3, toen we vanuit het bos een open weiland inliepen brak zo ongeveer de Hell los…. Bliksem, donder, stortbuien… Wat nu te doen dan ? Stoppen of door… Toch maar voor optie 2 gekozen …. binnen no door en door nat…. en dan bedoel ik ook ECHT nat…. Maar toch lekker doorlopen.
Al snel stonden de veldwegen waar we doorheen liepen blank en ontstonden er bergaf al stroompjes van regenwater.
Op een 6 km verstapt ik mij opeens, mijn rechter enkel maakt een rare move en ik hoor en voel het kraken in de enkel. Ik schrok me de tering en was bang dat dit het einde van deze loop zou gaan zijn.
Even gestopt en gevoeld hoe de enkel voelde…. Niet geheel pijnloos dus maar voorzichtig in een dribbel tempootje de berg omlaag.
Weer op de veldweg aangekomen het tempo enigszins weer wat kunnen opvoeren en ik voelde verder geen pijn.
Bij het bereiken van de grote weg (Van Valkenburg naar Schin op Geul) stond het hele fietspad blank… Het leek er meer op dat we door de Geul liepen dan over de weg. Inmiddels hadden zich ook al 2 blaren aangemeld die toch wel behoorlijk pijn begonnen te doen. Maar goed… Nog een kilometertje of 2 en dan is t klaar.
Die laatste 2km met een vrouwke meegelopen die een voor mij prettig te volgen tempo had… Ze haasde me lekker…
De laatste 500 meter nog een lekkere tempo verhoging erin kunnen gooien en bij het over de finish lopen zag ik dat wonderwel toch nog onder het uur zat…. 58:04 netto.
Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat.. zeker gezien de blessuren en het geƫmmer van het laatste 1,5 / 2 jaar.

Nu naar huis lekker douchen en de enkel goed koelen.

Geschreven door kingkurt046

1 reactie

  1. Marteijn Mout - 8 september 2016, 12:37

    Dat kraken moet ff schrikken zijn geweest Kurt. Maar gelukkig hierna geen pijn en heb je mooi gelopen ondanks afgelopen blessureleed!

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.