Ervaring met TomTom Sportwatch

Ervaring met TomTom Sportwatch

Ik ben een hardloper op leeftijd (68 jaar). Ik loop al sinds mijn 30ste. Ik wil graag mijn hardloop prestaties registreren en ik loop op een maandelijks schema met wissel-duurlopen, intervals en test-lopen.  Niet alleen mijn kilometertijden :-((, maar ook mijn ogen en oren zijn sinds mijn 50ste achteruitgegaan. Dat is lastig als je een sporthorloge hebt met te kleine display, te zacht geluid en zonder mogelijkheid om loopschema’s in te voeren. Ik zal je niet vervelen met de sporthorloges die ik inmiddels ‘versleten’ heb maar de afgelopen jaren heb ik vooral gelopen met Ipod nano. (15.500km, 1450 uur).

MAAR NU HEB IK HET IDEALE SPORTHORLOGE GEVONDEN, de TOMTOM SportWatch

Ik kan het horloge heel gemakkelijk instellen op intervals en wissel-duurlopen (duurt maar een tiental seconden). Omdat je het horloge kan laten vibreren is mijn zicht en gehoor geen probleem meer. Ik kan heel gemakkelijk overschakelen naar registratie van kilometers, tijd, min/km, hartslag, aantal intervals, ….teveel om op te noemen. De GPS wordt snel gevonden en ondanks dat ik in het bos loop, onder hoge bomen en mistig weer blijft er contact met GPS. Thuis gekomen zet ik de training met één druk op de knop uit. Aansluiten op de meegeleverde console en hij laadt automatisch de gegevens naar de TomTom MySports database. De gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd en details van de training zijn goed te zien.

Er is één nadeel: Om mijn hartslag in detail te zien (bv gemiddelde hartslag per kilometer) moet ik een maandelijks abonnement nemen op MapMyFitness (€ 5/mnd).

Maar goed zoveel info krijg je ook weer niet uit die gedetailleerde hartslag zodat ik dat waarschijnlijk volgende maand weer ga opzeggen. Ik bewaar dan alleen de gegevens van gemiddelde en maximale hartslag per training.

Info is zeer compleet met kaarten van afgelegd traject en kilometer indicatie.

AL MET AL IK BEN ZEER TEVREDEN MET DIT HORLOGE EN BESLIST EEN AANWINST EN VOORAL OOK VOOR DE WAT OUDERE LOPER.

 

Geschreven door applejammmm

Related Posts

Oude liefde

Oude liefde

Tomtom sporthorloge

Review TomTom Sporthorloge

Review TomTom Sporthorloge

2 reacties

  1. Rudi Loof - 26 november 2014, 21:17

    Wat een kilometervreter! Daar kom ik nog lang niet aan 🙂 Ik heb zelf de TomTom Runner HRM en ben er ook zeer tevreden mee. Veel loopplezier ermee!

  2. applejammmm - 27 november 2014, 11:48

    Die kilometers valt wel mee hoor. Ik loop ca 35 km per week. Maar als je maar oud genoeg wordt loopt dat best op. Toen ik een 30-iger was en trainde voor 15km, 10EM of halve marathon maakte ik wel weken van 80 km en voor mijn (enige) marathon (1991 Rotterdam) een paar weken van 120km.
    Ik heb nog steeds plezier in lopen maar vergelijk mijn huidige tijden met http://www.runinfo.nl/leeftijdcorrectie.htm , en dan is er niet eens groot verschil met mijn tijden als dertiger/veertiger. Dus dat geeft moed om het nog maar een tijdje door te gaan. Bedankt voor je positieve reactie en wellicht zien we elkaar eens bij een @loopmaatjes event

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.