Halve Marathon geen succes

Vandaag op tijd opgestaan en mij voorbereid op de HM in Losser,maar eerst een rustig ontbijtje genomen en Ati uitgezwaaid. Ze had namelijk de Kika wandeling met de labrador vereniging in Maarssen. Zelf ben ik rond 9.30 naar Losser gereden en daar aangekomen heb ik mijn startnummer opgehaald. Er wordt gewerkt zonder moderne tijdmeting, want alles wordt handmatig gedaan werd mij verteld op mijn vraag hierover. Het is kleinschalig en dat heeft dan wel weer iets. Maar goed de HM hoe verliep deze voor mij. Wel nu om 11.50 vertrokken wij en na 15 minuten merkte ik al dit gaat niet goed en liep al snel boven de 7.00min/km. Ook was ik niet vooruit te branden en heb er geen verklaring voor. Na ik denk zo’n bijna 6 km weer terug bij het startpunt want het waren korte rondjes van 1x 1,5km  dacht  ik en 4 x 5 km heb ik besloten om te stoppen. Ik merkte dat ik mijzelf stuk zou lopen wanneer ik door zou gaan met deze HM en heb goed geluisterd naar mijn lijf. Jammer maar ook dit moet je een keer ervaren denk ik dan en er is geen man overboord. De volgende is de HM op de Hoge Veluwe en ga nu maar door met de training hiervoor. Ik zeg een fijne zondag.

Geschreven door Ben Engel

2 reacties

 1. cristian1974 - 23 augustus 2015, 19:26

  Heel jammer Ben, maar goed geluisterd naar je lichaam. 6 september in Dalfsen is ook een mooie halve marathon, mocht je je willen revancheren.

  • Ben Engel - 23 augustus 2015, 20:16

   Hallo Cristian,
   Jou suggestie is leuk, maar wordt teveel want er staan er nog 2 in september en daar zit maar 1 week tussen. En Dalfsen zit er dan helemaal tekort op. Anekdote: Ik heb nog gewerkt in Dalfsen (jaren gelden alweer) op het gemeentehuis. En ja 2016 zal de HM er ook wel weer zijn in Dalfsen en al is het nog ver weg je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.