Halve Marathon Hoge Veluwe 11-10-2015

Vanochtend eerst rustig ontbeten en daarna heeft mijn vrouw mij naar de Hoge Veluwe gereden, geholpen met het nummer vastzetten op het shirt en is ze weer huiswaarts gegaan om mij vervolgens om 15.20weer op te pakken. Ik ben  voor de start wat ingelopen en om 13.10 uur klink dan eindelijk het startschot voor de HM. En ik ben rustig van start gegaan met een gemiddeld tijd wat ik heb aangehouden van ongeveer 6:20min/km. En veel lopers liepen al snel na de start aan mij voorbij, maar heb mijn ingehouden en mijn eigen tempo vastgehouden, Er was een loopster die met een bord vastgezet op de rugzak liep waarop een tijd stond van 2:15.00 uur. Ik was haar na 5 km kwijt want ze had een hoger tempo en dacht dit haal ik nooit deze tijd. Maar gaande weg de run kwam ik weer lopers tegen die mij in het begin van de run voorbij waren gelopen. Mijn tijd was ook gaande weg de run wat sneller 5:50min/km en erg wisselend 6:02min/km. Maar wat ik leuk vond is dat ik lopers weer heb ingehaald en lekker in mijn eigen tempo kon door lopen. Op ongeveer 6 km voor de eindstreep kwam ik de loopster weer achterop en heb haar gevraagd of ze nog steeds op het schema van 2:15:00 zat en dat werd door haar bevestigd. En wij hebben kort even wat uitgewisseld en ben ik de laatste km’s met haar opgelopen en dat ging goed. Op 4 km voor het einde dacht ik zal ik het dan toch voor elkaar krijgen om vandaag 2:15:00 te lopen en ja het is gelukt. Ik zag de tijd op het scorebord staan 2:13:51 en dacht hoe doe ik dit maar kan niet anders zeggen dat ik natuurlijk dik tevreden ben en trots want het is wel mijn 1ste HM die ik gelopen heb en volbracht. Ook de tijd is duidelijk verbeterd (tijd eraf geknibbeld) want met mijn HM trainingen liep ik een tijd van 2:20:21 en al eerder een van 2:33: dus ook dat is een mooie prestatie al zeg ik het zelf. De loopster met het bord heb ik aan het eind nog bedankt dat ik het laatst gedeelte met haar heb opgelopen want dat was wel een stimulans voor mij. Dit smaakt naar meer en zeg fijne zondag nog. Ik ga nu nagenieten van deze mooie HM.?

Geschreven door Ben Engel

2 reacties

  1. cristian1974 - 11 oktober 2015, 19:38

    Goed gedaan Ben, lekker gevoel he

    • Ben Engel - 11 oktober 2015, 19:51

      Zeker weten Christian, komt steeds meer binnen bij mij dat ik vandaag echt een HM heb gelopen. Thx

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.