Halve Marathon Training met vallen en opstaan

Vanmorgen aan mijn laatste training begonnen de HM van het 16 weken schema en de Halve Marathon gaan lopen op de Oleftalsperre. Het ging best goed en bewust in een rustig tempo gestart. Ik dacht na een 9 km dit gaat lekker en kan nu wel mijn tempo iets versnellen. Maar het mocht blijkbaar niet want ik ging onderuit en kwam met de rechtkant van het hoofd op de keiharde steentjes terecht. Bloeden als een runt en deels kapotte bril maar opgestaan en met wc papier wat ik bij mij had het bloeden gestelpt. Ik heb even alle verwensingen geuit wat op dat moment bij mij op kwam. Gestopt met de training en rustig teruggewandeld naar het startpunt. Onderweg terug nog een Nederlands stel tegen gekomen en mocht van hun het water wat ze bij zich hadden gebruiken om mijn handen die onder het bloed zaten schoon te maken. Dat wordt dus een nieuwe poging, maar nu eerst even de hoofdwond tot rust laten komen en laten genezen. Het gaat verder goed met mij en geen last van kneuzingen dus dat zit wel goed gelukkig. Mijn bril viel mee en Ati heeft het gelijmt glas er weer in gedaan en zie alles weer helder. En anders heb ik nog de reserve bril die ik heb kunnen gebruiken. Ik heb de run tot zover ik gelopen had wel opgeslagen. Ik zeg fijne avond.

Geschreven door Ben Engel

3 reacties

 1. Marteijn Mout - 23 mei 2015, 13:42

  Tjeetje Ben…dat is schrikken. Gelukkig nog redelijk van af gekomen. Sterkte en hopelijk snel weer aan het rennen!

 2. Rudi Loof - 24 mei 2015, 07:19

  Ja, zo kun je zomaar wat krijgen. Het ene moment ben je nog lekker aan het lopen en het andere moment lig je op het asfalt. Beterschap en succes met de halve!

  • Ben Engel - 24 mei 2015, 09:24

   Thx Rudi, en ja je vraagt je achteraf hoe dit kan, maar inmiddels alweer redelijk hersteld en dinsdag probeer ik een kort rondje te gaan lopen van 25minuten. Fijne dag

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.