HM CPC Loop Den Haag 8 maart 2015

HM CPC Loop Den Haag 8 maart 2015

Zondag 8 maart de CPC Loop HM Den Haag.

Er stond voor mij weer een halve marathon in de planning. Ditmaal de CPC Loop in Den Haag.
Het leek mij een leuke loop door de stad, naar de pier en weer terug door de stad.
Op 7 maart vertrokken mijn man en ik richting Den Haag, waar we een hotel hadden geboekt voor 1 nacht. Het hotel Hampshire ligt aan het Malieveld. Ons uitzicht vanaf 9 hoog was super. Smiddags even op het terras in de stad. En een pasta maaltijd s’avonds in het hotel. Lekker! De volgende dag was het dan zover. Wachten duurt lang, dat vond ik het enige minpunt aan de halve marathon. We gingen pas van start om half 3 in de middag. Dan ben je ook zo laat weer terug bij de finish, vooral wanneer je ver weg woont, is dit wat jammer. De dag is dan eigenlijk voorbij. Gelukkig was het mooi weer, en bleven wij lekker lang nog in het hotel. Wat nutteloos op het malieveld omlopen vind ik niets. En dan het startvak opzoeken. Ik starte in startgolf 1 vak C. Het was de eerste warme lentedag dit jaar, zolang je in het startvak stond, was het uit de zon nog wel wat fris. Maar daar klonk het startschot, een avond ervoor had ik ingeschat wat ik proberen wil te hardlopen. En had in gedachten onder mijn vorige PR een maand ervoor 01:50:38 te finishen! En moest dan nu onder de 01:50:00. Uitgerekend alles onder de 5:11min de km hardlopen. En zo starte ik met startnummer 9247 . Ik merkte direct de warmte en maakte in de eerste km al mijn plan, nu niet te snel starten, elke 2km een slokje drinken uit de flesjes uit mijn belt (Ik testte daarbij een nieuwe belt, zie daarvan een verslag hier ook onder mijn blogs.) en elke 4km een energiegel. En daar hield ik mij precies aan, en werd het voor mij een heerlijke loop. Ik probeerde de eerste kilometers een haas te vinden, en dacht er 1 te hebben gevonden, maar die stopte bij de eerste drankpost. Ik stop in principe niet, ik drink zelf al onderweg. Dus liep ik door en vervolgde mijn weg. Ik neem bijna nooit meer iets onderweg van een drankpost. Dan moet ik het warm hebben oid. Onderweg herkende loopmaatje Gabriëlle mij, erg leuk elkaar voor het eerst te zien. Overal langs de kant staan mensen, regelmatig met luide muziek. Iedereen langs de kant roept en moedigt je enthousiast aan. Iedereen is vrolijk, natuurlijk hadden we het prachtige weer ook mee. Ik hardliep voor het eerst dit jaar weer in een korte broek en T-shirt. Nu en dan zakte ik iets in tijd, maar wanneer het kon pakte ik de snelheid weer op, na zo’n 15km ga je de boulevard op, een beetje een ‘klim’ omhoog, de brandende zon in mijn rug. Daar merkte je de warmte pas goed, maar zodra we weer richting de stad liepen, en naar ‘beneden’ kon ik daarvan een herstellen. Het liep heerlijk en ik merkte al onderweg bij 18km, dit wordt een nieuwe PR als dit zo doorgaat. En dat werd het ook. Ik mocht van mijzelf pas echt versnellen in de laatste km, op de Raamweg. Toch deed ik het iets later pas vanwege de warmte op de kruising bij de Koningskade. Wat een mensen, mijn verstand ging op nul, ik hoorde mensen mijn naam roepen terwijl ik de laatste bocht naar de finish nam. Dan de finish over en zet mijn Garmin uit. Wow! Een vette PR 01:48:45! Zo snel was ik nog nooit. Dan de medaille. Super! Na de loop kwam ik nog wat loopmaatjes tegen oa Gabriëlla nog een keer. Daarna op naar het hotel, in de toiletten omgekleed. En onderweg naar huis nog even gegeten bij van der Valk aan de A4. Dit was mijn 6e Halve Marathon in 6 maanden. En elke keer afgesloten met een nieuwe PR. Het is geen garantie voor een volgende keer. Alles hangt af, van het parcours, het weer en jezelf. En dat weet ik dondersgoed! Geen dag ben je hetzelfde qua gestel, conditie enz. Mijn volgende halve marathon is alweer snel, as zondag 29 maart, de Ronde van Súdwest-Fryslân, welke in Sneek start! Voor mij nu eens dichtbij. Ik heb er zin in en hoop op mooi weer! En vooral lekker lopen!

Groetjes Wiets(ke) ( @leaffamkxxx bij twitter )

Geschreven door leaffamkexxx

Related Posts

Zweetdruppels

Zweetdruppels

Rotterdam op hardloopschoenen

Rotterdam op hardloopschoenen

Oude liefde

Oude liefde

113 steentjes

113 steentjes