HM Enschede 19 april 2015

HM Enschede 19 april 2015

HM Enschede 19 april 2015

19april: Vandaag was het zover, mijn 7e halve marathon in 7 maanden. Elk maand hardloop ik op dit moment een halve marathon. En dat doe ik met enorm veel plezier! In okt.2014 begon ik met de HMBrussel 01:54:19, nov.2014 HM Berenloop Terschelling 01:52:47, dec.2014 HMAmelandAdventurerun 01:52:56, jan.2015 HMPWNEgmond 01:52:52, febr.2015 GroetuitSchoorl 01:50:38 , mrt2015 HM CPC DenHaag 01:48:45, april2015 HMEnschede 01:46:00
Het zou eigenlijk mijn 8e worden , want 29mrt zou ik in Sneek de HM ronde van Súdwes-Fryslân hardlopen. Maar door het slechte weer was deze komen te vervallen en werd dat de 12km loop.

Rond 9 uur vertrokken we vanmorgen met z’n 3en, geen idee wat ons te wachten stond, enige wat we wisten,het zou een mooie zomerse dag worden. Parkeren in de parkeergarage onder het van Heekplein, wat een luxe! Direct waar het allemaal plaatsvind! Eerst het startnummer ophalen,startnummer 3492 en daarna naar de start, we lieten onze spullen in de auto, we konden hier nml ook ergens douchen hadden we gelezen. Ik zou het trouwens handiger vinden wanneer je het startnummer een week vooraf in je brievenbus thuis vindt. In het startvak scheen het zonnetje lekker. Ik had voor mijzelf de avond ervoor een berekening gemaakt wat ik moest lopen, erg leuk om dat nu achteraf terug te lezen. ” Alles onder de 5:05 levert PR op! Houdt in 50min op 10km,1uur op 12km, 15km op 1:16 en 18km 1:31, 20km 1:41:25 het is zeer snel, maar wie weet. Dan kom ik aan op 1:47:00 PR ligt op 1:48:45 Alles onder de 5:07 levert 1:48:00 op! Nog steeds een PR maar 45 sec later en weg is mijn PR! Alles onder de 5:08 is ook nog PR! Maar dan maar net 1:48:30, kiele kiele ”

Met dit in mijn achterhoofd begon mijn start. Mijn hardloopmaatje/haas voor mij, waarmee ik veel samen loop. Mijn vriendin achter mij, in haar eigen snelle tempo. Het was inderdaad gelijk warm, net als de CPC loop een maand er voor, besloot ik het ook weer zo aan te pakken, hield in, elke 2km flinke 2 slokken sportdrank uit mijn belt en elke 4km een gelletje, en onderweg hield ik mij daar ook weer keurig aan, ik hardloop dan alle drankposten onderweg voorbij, alles liep lekker, maar ik liep veel te snel, dit kan ik nooit 21km lang volhouden dacht ik. De eerste 10km liep ik zelfs in 49 min. Bij 11km kreeg iets pijn in mijn zij, en besloot iets in tijd te zakken, goed adem te halen, het was maar 10sec langzamer die daarop volgende km, maar ik was er wel vanaf. Vervolgens hardliep ik de km daarna alweer 20sec sneller. 12km binnen het uur, WoW, 15km op 01:15 ik stond versteld van mijzelf, het was warm, en overal waren enthousiaste mensen langs het parcours. Dat helpt enorm, kinderen die een handje klap willen doen. Er zijn overigens genoeg verzorgingsposten. Dat is echt goed geregeld. Inmiddels liepen we op de Gronausestraat, ik had al ontdekt dat aan de overkant hardlopers ons tegemoet kwamen, ik dacht steeds, wanneer komt dat keerpunt dan. We haalden veel hardlopers in die er al 35km op hadden zitten, heel bijzonder, die hardlopen de hele. Een enorme prestatie. Wat mij hier niet zou motiveren, want dan hardloop je hier de route 2x. Lijkt mij niet fijn wanneer de HM lopers je later zo fris en fruitig je inhalen. Als je zelf 42km doet. Ik riep ook vaak naar ze “jullie zijn echt toppers!” Heb diep respect voor ze ( misschien hardloopt het ook wel makkelijker omdat je na 1 rondje precies weet wat je weer te wachten staat in de volgende, laatste 21km, ik weet het niet) En dan eindelijk dat keerpunt, later ontdekte ik wanneer we 300 mtr door waren gelopen we in Duitsland hardliepen, maar nee wij keerden en moesten terug. Ik wist al dit word weer een PR. Het viel mij gelijk op dat de weg stiekem omhoog ging, daardoor kreeg ik het ook moeilijker, pal in de zon, vals plat omhoog zo’n 4km lang, ik zakte in tijd bij km 18,19 en 20. Gelukkig zag ik mn vriendin aan de overkant, dat werd dus ook een PR voor haar dacht ik. De laatste km had ik de smaak weer te pakken, hardliep ik bijna 30 sec weer sneller, en daar was de finish, even dacht ik nog het wordt zelfs 01:45:??, maar het werd op de kop af 01:46:00! Prachtig wat was ik blij! Mijn tijd tov vorige maand met 2:45 min verbetert! Ook mijn vriendin haalde een PR, prachtig! En dan de verrassing de douche, op dek -1, mijn auto stond recht onder de douches op -2. Ik heb van mijn leven nog nooit in een parkeergarage gedoucht, en was verrast daar een heus omgebouwde douche ruimte te zien, met een goede straal heerlijk echt lekker warm water! Wat een luxe en verwennerij, en zo dichtbij, niets geen wachtrijen, gewoon genoeg douches. Echt echt heeeel goed geregeld. Als dames misten we alleen de spiegel haha. De spullen nadien in de auto en hup Enschede in, het terras op, nagenietend van een goed glas witte wijn in de zon en heerlijk bord warm eten, en een pracht medaille wat een topdag. Zeer tevreden over deze mooie halve marathon. Echt een aanrader voor andere hardlopers.

Doordat ik in training ben voor de hele marathon in juni in Sneek, om het Sneekermeer, is mijn volgende loop een langere, de 25Km van Berlijn as 10 mei, uiteraard ook daarvan mijn verslag,
Groetjes Wiets @leaffamkexxx bij twitter

Geschreven door leaffamkexxx

Related Posts

Zweetdruppels

Zweetdruppels

Rotterdam op hardloopschoenen

Rotterdam op hardloopschoenen

Oude liefde

Oude liefde

113 steentjes

113 steentjes

3 reacties

 1. cristian1974 - 22 april 2015, 17:28

  Goed gedaan, je hebt me kort voor de finish ingehaald, ik kwam ,bruto op 1:46:30 binnen. Ik herken de outfit.
  Veel plezier en succes in Berlijn

 2. Marteijn Mout - 24 april 2015, 10:46

  Super prestatie Wiets en je gaat als een dolle 🙂 Veel succes met voorbreiding naar Berlijn en lekker blijven genieten 🙂

 3. Rudi Loof - 26 april 2015, 07:45

  Hele mooi tijd! En inderdaad heel bijzonder; douchen in een parkeergarage 🙂

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.