Nog steeds geen loopmaatjes aan na lichte blessure

Zondag 3 januari 2016 mijn 1ste run gelopen en het weer was goed om te lopen . Tijdens de run kwam ik mijn trainer tegen die dus ook zijn training aan het lopen was. Even een korte groet want hij wilde graag door gaan met zijn run en begrijpelijk. Na een mooie run en tevreden gevoel gebeurde het onfortuinlijke ongelukje later op de dag. Ik kwam achter mijn computer vandaag en in de draai mijn linker voet gestoten tegen een  bijzettafeltjes. En dat kwam hard aan want het was een ijzeren poot.  Gevolg een dikke pijnlijke teen en lichtelijke blauwe plek. Dom dom niet direct behandeld met een coolpack en moet nu op de blaren zitten. En het begint te kribbelen want mijn training voor de Marathon staat al in de startblokken die begint op 15 januari 2016. Afgelopen vrijdag was het te mooi weer en nog vrij en mij toch laten verleiden  om een kort rondje te gaan lopen van 30minuten en eigenlijk ging dat best redelijk. Maar de pijn is niet weg al is het geen heftige pijn meer. Nu toch maar rust nemen en goed herstellen. Best  wel balen dat zo’n onbenullig ongelukje thuis tot gevolg heeft dat je even uit de running bent. Maar al met al ga ik er vanuit dat ik voor de 15de januari 2016 weer hersteld ben en aan mijn 1ste Marathon training  kan beginnen. En een mooie opstap naar een echte Marathon is 2 februari 2016 mijn 1ste wedstrijd de 10EM Midwinter Marathon in Apeldoorn. En weer een les geleerd dat je direct actie moet ondernemen bij een blessure en niet afwachten. Ik zeg hopelijk tot snel weer onderweg met mijn loopmaatjes aan.

 

 

 

 

 

 

Geschreven door Ben Engel