Op weg naar mijn eerste halve marathon van Amsterdam

Vorige week ben ik begonnen met de 3 maanden voorbereiding voor mijn eerste halve marathon. Ik ga namelijk de halve marathon van Amsterdam lopen.

Vorige week ben ik met een Sunday morning run in Amsterdam begonnen. Toen liep ik ongeveer 12 km. Dat was een hele leuke ervaring omdat ik nog nooit in een groepje heb gelopen. Verder heb ik in die week nog op vrijdag een tempoloop van 8,6 km gelopen. Niet echt volgens de planning maar wel de nodige km’s gelopen. Deze week heb ik mij wel aan de trainingsschema die ik via Runner’s World heb gemaakt, een link mocht je er zelf ook een willen maken heb je op deze website:Ā http://bit.ly/1sv330I Heel handig want het is een programmaatje waarmee je heel simpel een trainingsschema op maat mee kunt maken. Ik heb zojuist mijn eerste training volgens het schema uitgevoerd. Ik moet zeggen het tempo voor de eerste paar trainingen is best langzaam en is mij vandaag ook niet gelukt om mij daaraan te houden. Ik zal het de volgende keren nog beter proberen te doen want het schema is wel op maat gemaakt dus zal zo’n rustige opbouw waarschijnlijk wel gewenst zijn.

Volgende training is komende vrijdag met een afstand van 9.5 km dus dat is al gelijk een behoorlijke afstand.

 

Geschreven door moes

Related Posts

Zweetdruppels

Zweetdruppels

Minder nerveus

Minder nerveus

Inschrijving: check!

Inschrijving: check!

Voorbereiding voorbereiden

Voorbereiding voorbereiden

4 reacties

 1. Rudi Loof - 11 augustus 2014, 10:24

  Succes met de voorbereidingen! En natuurlijk met de halve!

 2. moes - 11 augustus 2014, 11:43

  Dankjewel rudi1970!

 3. makapia a.k.a. Nicole - 13 augustus 2014, 09:25

  Succes, leuk hoor de finish in het Olympisch is magisch vind ik. Vorig jaar de 8km gedaan. Wat ik tegen vond vallen waren al die kleine bruggetjes in de weg. AL die grachten, je moet stiekem wel een paar kleine klimmetjes maken. Die hakten er bij mij wel in. Vondelpark was super gaaf.

 4. moes - 13 augustus 2014, 10:23

  Bedankt makapia! Ik heb vorig jaar net als jou de 8km gelopen. Wat ik voornamelijk jammer vond was de sfeer (muziek en de enthousiasme van de toeschouwers). Het was ook grotendeels door het centrum dus ja dan kom je inderdaad die grachten en bruggetjes voornamelijk tegen. Daarom hoop ik dat de halve marathon wat beter zal zijn. šŸ˜‰

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.