Review Avanca S1 Sport Headset

Met zon, regen, wind, in de ochtend, middag of in de avond, de Avanca S1 Sport Headset doet het in al deze omstandigheden goed! Ik wilde graag voordat ik een review ging schrijven meerdere malen deze headset testen onder verschillende omstandigheden. Conclusie; de headset functioneert in alle weersomstandigheden zéér goed. Toen ik in de regen ging lopen had ik wel voor de zekerheid de oortjes afgedekt.

Ik ontving de oranje S1 Sport Headset (die ook in andere kleuren verkrijgbaar is) in een mini tasje/zakje waar ook een USB kabeltje bij zat. De headset is compact, licht en zeer flexibel. Het koste niet veel tijd om erachter te komen hoe de headset werkte. Hij is zeer eenvoudig in gebruik, wat erg prettig is. De headset kan je (alleen) via bluetooth laten aansluiten op je smartphone, MP3,  of een ander bluetooth apparaat. Dit doe je eenvoudig door bijvoorbeeld van je telefoon (in mijn geval) de bluetooth aan te zetten, en het knopje van de bluetooth op de headset in te drukken (zit op het rechteroortje). In een paar seconden hebben de twee apparaten verbinding met elkaar en kan je de muziek direct door de oortjes horen.

De headset is volledig draadloos wat erg fijn is tijdens het sporten. Je plaatst hem aan de achterkant van je nek, wat je amper voelt omdat de headset zo licht is. De oortjes zitten netjes in en om je oor. De oortjes zitten in principe goed en drukken niet onaangenaam in je oor, alleen het linkeroortje zit bij mij niet erg lekker. Hoe langer ik loop, hoe meer pijn deze doet. Omdat ik eerst dacht dat het aan mijn oor lag heb ik hem ook laten testen door twee kennissen, maar ook die gaven aan dat het linkeroortje een beetje pijn deed. Wat echter wel opvallend is (en een zeer groot compliment!) is dat de oortjes niet uit je oor vallen, ook niet met hard wind, ook niet met te enthousiaste oefeningen!! Dit is volgens mij wat iedereen zoekt!

De kwaliteit van het geluid vind ik echt waanzinnig goed. Mooi zuiver, gewoon echt uitstekend. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je ondanks dat je een headset op hebt, ook nog het geluid van de omgeving kunt horen. Dit komt doordat de oortjes niet volledig in je gehoorgang zitten. Mocht je dit vervelend vinden, dan zit er gelukkig nog een volume knop op die echt heel hard kan;). Deze volume knop (zit op het rechter oortje) kan je gemakkelijk tijdens het sporten bedienen. Met deze volume knop is het ook mogelijk om naar het volgende / vorige nummer te gaan (door deze in te drukken). Wat ook fijn is, is als je gebeld wordt, dit automatisch wordt doorgeschakeld naar je headset.

De headset wordt opgeladen via de USB kabel. Deze kan je of via een USB stekker (niet bijgeleverd) verbinden met een stopcontact, of via je computer direct opladen. De headset heeft een speeltijd van ongeveer 5 a 6 uur. Het duurt ongeveer 1 a 2 uur (wisselt) voordat deze weer vol is opgeladen!

Nog even kort:

Voordelen:

  • Uitstekend geluid
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Licht, flexibel, compact
  • Oortjes blijven echt goed zitten tijdens het sporten
  • Design is mooi
  • Draadloos

Nadelen:

  • Afhankelijk van bluetooth apparaat (die je dus ook moet meenemen)
  • Linker oortje zat bij meerdere mensen niet heel lekker
  • Oortjes opladen via computer (of zelf USB stekker aanschaffen)

 

Geschreven door yvette