Review Nathan Firecatcher

Review Nathan Firecatcher

In samenwerking met Technolyt, distributeur van onder andere Nathan Running Essentials, mochten wij de Nathan Firecatcher uit testen en reviewen. 

De Nathan Firecatcher is een lichtgewicht Race Vest met 2x 300ml Push-pull cap flesje en is compatibel met een 1,5 liter drinksysteem (aparte aanschaf). Zeer geschikt voor vochtopname tijdens lange afstanden of warme zomerdagen.

NathanFirecatcher1

Ik heb de Firecatcher dan ook meegenomen naar mijn zomervakantie in de Toscane waarbij maximale temperatuur 37 graden was en getest 🙂

Model (uiterlijk, indeling)

Wat opvalt is dat het een klein en compact vest is. 2 flesjes voorop en daarnaast 2 zakjes voorop voor oa (kleine) smartphone en kleine zakje waar je bijvoorbeeld sleutel in kan doen. Achter zit een groot zak waarin de optionele 1,5l liter drinkzak kan. Zonder deze drinkzak kun je hier bijvoorbeeld wat extra zaken meenemen zoals energy-repen als gelletjes. In dat geval moet je er wel voor zorgen dat dit strak ligt zodat het tijdens het hardlopen niet kan schuiven.

NathanFirecatcher4NathanFirecatcher3

Het vest is verder mooi afgewerkt en heeft verstelbanden boven (borst) en bij de heup.en Hierdoor kan je ‘m prima aansnoeren. Verder zitten er reflectiebanen ten behoeve van zichtbaarheid in het donker. Altijd goed, zeg ik!

De flesjes zitten in 2 zakken (links en rechts) welke goed bovenaan kunnen worden aangesnoerd waardoor ze er niet zo maar uit kunnen. De flesjes hebben push-pull drink-tuitjes zodat je ze goed met je mond kan openen of sluiten.

NathanFirecatcher2

Het hesje is blauw met groene/gele delen. Prima hoewel ik zelf meer van neutrale kleuren houd. Vooral de @loopmaatjes dames zullen hier beter naar kijken, dat wil zeggen of dit past bij de outfit 😉 Er is ook nog een paars/oranje variant.

Voorbereiding op een run

De flesjes vullen, hierna plaatsen in het vest waarna deze makkelijk aan te doen is. Strak trekken door alle bandjes aan te trekken en gaan met die banaan!

NathanFirecatcher5

Tijdens de run

Het vest voelt comfortabel aan, licht en natuurlijk wat gewicht aan de voorkant door de flesjes. Tijdens het hardlopen zijn de flesjes makkelijk eruit te halen. Mijn voorkeur heeft meestal even te stoppen, te drinken en hierna weer door te lopen. Het terug plaatsen van het flesje in het zakje gaat prima.

Na de run

Het was 37 graden dus flink zweten en ook het vest werd vochtig. Gelukkig dit droogt snel. Daarnaast heb ik de flesjes uitgespoeld wanneer energy- of sportdrank in de flesjes zaten.

Conclusie

Als met al een uitstekend drinksystem vest voor vochtopname tijdens lange duurlopen of in warme oorden. Comfortabel tijdens het hardlopen en fijn om mee te rennen wanneer je dorstig bent tijdens je run 🙂 Aanrader dus en ik ga deze zeker gebruiken.

Ik ben nog wel benieuwd naar het gebruik van de 1,5l drinkzak in plaats van de flesjes. Hierdoor zal het drinken tijdens hardlopen mijn inziens nog makkelijker zijn.

NathanFirecatcher6

Meer informatie over de Nathan Firecatcher vind je op http://www.nathansports.com/hydration/race-vests/firecatcher

Next step: actie (TEASER!)
We gaan een leuke actie doen, wederom in samenwerking met technolyt, met 1 exemplaar van de Nathan Firecatcher dus houdt onze social media accounts in de gaten 😉

Geschreven door Marteijn Mout

Related Posts