Review TomTom Sporthorloge

Review TomTom Sporthorloge

Het nieuwe TomTom horloge is niet moeilijk. Natuurlijk is het even wennen, maar zodra alle knopjes duidelijk zijn kan er weinig meer mis gaan. Ook de app is duidelijk en overzichtelijk. Je zoekt het horloge via je telefoon en laat je telefoon met het horloge ‘connecten’. Na enkele minuten zijn het horloge en je telefoon druk bezig met het overzetten van data, afkomstig uit het horloge. Ideaal! Op die manier krijg je een gemakkelijk overzicht voor je met daarin alle informatie per duurloop.

 

De eerste keer…

Maandag 23 juni, de eerste keer met dit horloge. Het opstarten ging makkelijk, alleen even wachten tot het GPS-signaal gevonden is, maar dat kan prima tijdens een korte warming-up. “Piep-piep”, luidt het horloge, hij is klaar met het zoeken naar GPS-signaal. Het rennen kan beginnen. De bedoeling was een halfuurtje, maar door wat pijntjes werden het er toch tien minuutjes meer. Geen probleem met dit horloge, je voelt nauwelijks dat je hem om hebt. Hij is lichtgewicht, makkelijk bedienbaar en je kan instellen wat je tijdens het rennen op je scherm wilt zien.

 

Bij thuiskomst druk ik op stop en sla ik mijn run op in de historie. Eventjes terugkijken hoor.. Alles staat erin: de datum, de tijd van vertrek, aantal kilometers, duur van de training, het aantal minuten per kilometer en het aantal calorieën. De hartslagmeter had ik niet gebruikt, ik wil eerst even wennen aan het horloge alleen.

 

De tweede keer…

Deze keer heb ik het horloge gebruikt tijdens een baantraining. Wat blijkt… Ook voor hardlopers die hun duurloopjes afwisselen met baantrainingen, is dit horloge een perfect loopmaatje. De stopwatch is gemakkelijk te bedienen. Door één druk op de knop kan je rondes meten, en bovenin het scherm kan je zien hoelang je in totaal bezig bent. Hoe fijn is het om één horloge te kunnen gebruiken voor zowel baantraining als duurlopen op de weg/door het bos.

 

De derde keer…

Oeps, batterij vergeten op te laden. Deze training heb ik mijn eigen simpele horloge meegenomen als loopmaatje, doordat ik het TomTom horloge was vergeten op te laden. Ik mis hem wel hoor, de TomTom.

Geschreven door marleen93

Related Posts

Oude liefde

Oude liefde

Review van Avanca Headset S1 door Ans Daalhuizen (@Ans_sss)

Review van Avanca Headset S1 door Ans Daalhuizen (@Ans_sss)

Adidas Sennheiser in-ear headphones

Adidas Sennheiser in-ear headphones

Ervaring met TomTom Sportwatch

Ervaring met TomTom Sportwatch

6 reacties

 1. missmiranda93 - 7 juli 2014, 19:27

  Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten! Zelf maar ik ook gebruik van dit horloge, in combinatie met een losse hartslagband. Ben er erg blij mee en kan niet meer zonder 🙂
  En erg leuk geschreven!

 2. gabriellaR87 - 7 juli 2014, 19:31

  Heeeeey Marleen,
  Leuk dat jij hier ook op zit!
  Mooi verhaal van de TomTom… Mijn vriend wil er misschien 1 dus hier heb ik wat aan. Thnx
  Groetjes gab

 3. sanne - 8 juli 2014, 10:37

  Leuk! Mijn vriend heeft net een TomTom horloge aangeschaft. Fijn dat het horloge bevalt. Ik zal dit review naar hem doorsturen 🙂

 4. Marteijn Mout - 8 juli 2014, 13:54

  Hoi Marleen, bedankt voor de review! Het is dus wel een horloge wat je zou aanschaffen? Of kijk je eerst nog verder?

 5. marleen93 - 8 juli 2014, 16:49

  Het is zeker een horloge dat zijn geld waard is! Het sparen kan beginnen, haha 🙂

 6. Rudi Loof - 9 juli 2014, 20:19

  Ik heb de TomTom Runner ook al een tijdje. Ben er heel blij mee. Werkt simpel en goed. Zie ook de review op mijn site rudiloof.nl.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.