Review van Avanca Headset S1 door Ans Daalhuizen (@Ans_sss)

Review van Avanca Headset S1 door Ans Daalhuizen (@Ans_sss)

Wat heerlijk is dat, hardlopen met muziek! Goede geluidskwaliteit, regenbestendigheid, comfort (bijv. dat oordoppen niet onaangenaam in de oren drukken) zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor een headset. Ik heb zelf een headset mét draad en heb wel eens overwogen om één aan te schaffen die draadloos is. Nu krijg ik de kans om een draadloze headset te testen. Het is een comfortabel, licht apparaat en de kwaliteit is in verhouding met de prijs (E 50,-) prima.

De draadloze headset is een goed alternatief voor mensen die last hebben van de draden en/of waarbij oordoppen steeds uit de oren floepen. Ik heb de headset S1 Sports van Avanca samen met Ron en Elze uitgeprobeerd. We beschikken over een Iphone 5 S en IPhone 6.

De headset heeft een oplaadtijd van max 2 uur. Een marathon lopen met de draadloze headset is geen enkel probleem, want hij speelt moeiteloos 7 en een half uur muziek af. Er zit een USB kabel een handig klein beschermhoesje bij. De oordopjes lijken wat fragiel en breekbaar, maar ik heb niet getest of het hufterproof is. Bij normaal gebruik zal het niet stuk gaan denk ik.

De voor- en nadelen die wij alle 3 hebben geconstateerd zijn hieronder op een rij gezet.

Voordelen:

 • Bediening volume en aan/uit tijdens hardlopen: Het is even oefenen, maar daarna gaat dat goed. Het apparaat geeft een pieptoon als het maximaal volume is bereikt. Er is geen kans op gehoorbeschadiging, want het is onmogelijk om de muziek even lekker keihard open te draaien (of is dat een nadeel?)
 • Comfort tijdens hardlopen: Beweegt niet, is licht, drukt niet hard in de oren. Omgevingsgeluiden zijn hoorbaar omdat het dopje niet in het gehoororgaan zit en het geluid niet te hard kan.
 • Bluetooth: De telefoon vindt het apparaat snel. Ontvangst valt tijdens lopen niet weg
  Handleiding: Duidelijk, lekker kort

 

Nadelen:

 • Waterdicht: Jammer, dat is hij niet
 • Bediening knoppen: Doorschakelen naar volgend nummer kan niet (dus: telefoon uit de jaszak halen, telefoon aanzetten, volgend nummer, telefoon uit, weer in de jaszak). Opmerking: dit is wel degelijk mogelijk, door de volumeknop voor harder/zachter ingedrukt te houden, daarmee ga je respectievelijk naar het volgende/vorige nummer.
 • Geluid: Is wat schel, te weinig bas. De harde wind suist bij tegenwind in de dopjes, wat het geluid verstoort . De omgeving kan meegenieten van de muziek. Het is toch een nadeel dat er een volume begrenzer is en de muziek af en toe niet lekker hard kan.
 • Comfort: Is niet geschikt voor kleine hoofden, dan bewegen de dopjes te veel.
 • Opladen: Wel jammer dat er geen adapter bij wordt geleverd. Ik heb me thuis suf gezocht naar een adapter. Gelukkig kan hij ook via de computer op worden geladen. Je moet er wel alert op zijn dat je voor vertrek opgeladen oordopjes meeneemt, als je dat een keer vergeet is dat toch irritant.
 • Bellen: matige geluidskwaliteit
Geschreven door Marteijn Mout

Related Posts

Adidas Sennheiser in-ear headphones

Adidas Sennheiser in-ear headphones

Raid light XP2 test

Raid light XP2 test

Garmin Forerunner 610

Garmin Forerunner 610

Review TomTom Sporthorloge

Review TomTom Sporthorloge