Rubriek ‘loopmaatje vertelt’: Marjan Dijken

Rubriek ‘loopmaatje vertelt’: Marjan Dijken

Geregeld zetten we een loopmaatje op het podium en stellen we een aantal vragen 🙂 We zijn namelijk benieuwd wat de reden is geweest om te gaan hardlopen, welke doel is gesteld etc. Hieronder vind je het interview met Marjan Dijken (@marjandijken)

Waarom ben je met hardlopen begonnen?

Zo’n 5 1/2 jaar geleden ben ik met roken gestopt, en net zoals de meeste stoppers, kwam ook ik gewicht aan. Op gegeven moment was voor mij de maat vol. Toch heb ik er nog een half jaar over gedaan om een paar goede schoenen te kopen en daadwerkelijk te beginnen. Ik ben, zoals zovelen, begonnen met Evi. Na tien weken liep ik ongeveer 5 km. Doel bereikt!

Hoeveel kilometers loop je gemiddeld per week?

Ik loop gemiddeld 50 kilometer per week.

Welke hardloopdoel(en) heb je?

Ik zou graag sneller willen lopen met een lagere hartslag. Verder loop ik halve Marathons, misschien ga ik ooit wel een hele lopen, maar ik ben mentaal nog niet zover..

Wat zijn je positieve ervaringen met hardlopen?

Mijn positieve ervaringen zijn, dat ik me fitter voel, meer vertrouwen in eigen kunnen, ik doe dingen die ik nooit verwacht had….als iemand me 5 jaar geleden zou hebben gezegd dat ik nu halve marathons loop, had ik ze voor gek verklaard…je leert andere mensen kennen, ik ga graag naar georganiseerde lopen, ik vind het leuk om daar mensen te ontmoeten en hun verschillende verhalen te horen. Vooral na de tijd! 🙂

En wat zijn minder leuke ervaringen?

Heb ik eigenlijk niet…ik ben nooit geblesseerd, heb nooit last van mijn lijf.

Loop je het liefst ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds? En waar loop je het liefst? Op de weg, in het bos, over heuvels, op het strand of anders.

‘s Middags en ik loop ik het liefst in het bos.

Wat is je favoriete trainingsrondje? (Afstand en locatie)

Rondje strand in Lemmer, is geen groot rondje, maar ik vind het mooi om langd het ijsslemeer te lopen, rondje is, als ik terug door het centrum loop, ongeveer 9 km

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Het uitlopen van mijn eerste halve marathon.

Heb je nog een leuke hardloopanekdote?

Nee, niet echt, ik kan wel zeggen dat hardlopen me wel van alles heeft gebracht, van bewondering tot het inspireren van andere mensen om ook te gaan hardlopen. Ik vind het soms heel apart, de complimenten die je krijgt. Ik zeg altijd, als ik het kan, kan een ander het ook. En ik ben, door het hardlopen op plekken geweest, waar ik anders niet gauw zou komen. Zelfs in mijn eigen woonplaats.

We bedanken Marjan voor het interview, blijf genieten en vele fijne hardloopkms toegewenst 🙂

 

MarjanDijken2MarjanDijken3MarjanDijken600x600

Geschreven door Marteijn Mout

1 reactie

  1. Ruben Boeren - 25 september 2015, 10:22

    Mooi interview. De eenvoud van lekker hardlopen wordt maar weer eens duidelijk. Dank!

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.