Stuwwaltrail

Zondag 31 mei

Het is zover, na een vervelende rugblessure die me bijna een maand van mijn schema koste, mag ik eindelijk weer eens de uitdaging van een echte trail aangaan.
Rond het middaguur in de auto richting Oosterbeek, met een tussenstop in Meppel om mijn runningbuddy van vandaag op te halen.
Onderweg regen, kou, en zelfs hagelstenen, dat beloofd niet veel goeds, maar naar mate we Oosterbeek naderen komt het zonnetje ons begroeten.
Startnummers ophalen en voorbereiden op een middag vol met natuurschoon, echt zin in!!
We, Jenet en ondergetekende, besluiten om niet in de snelle groep te starten want het is voor mij een voorbereiding op de Veluwezoomtrail eind Juni.
Dan is daar het verlossende startschot en we lopen lekker in de groep mee, hmmm in de groep mee??? dat gaat toch wel hard, dus lekker ons eigen plan trekken en op een
heerlijk tempo genieten van al het natuurschoon wat ons wordt aangeboden door de organisatie. Werkelijk wat een prachtige omgeving om te mogen lopen, zegt de poldertrailert die als heuveltraining terpen en viaducten heeft.
Dan is dit toch het echte werk! en komt de kennis opgedaan tijdens een trailclinic van Jan Albert Venema, die overigens ergens voor ons uit zijn rondje geniet, toch van pas.
Na een kilometer of 7 merk ik dat mijn buddy het even zwaar heeft, ach een vroeg dippie denk ik, daar buffelt ze wel doorheen.
terwijl we verwent worden met de ene na de andere prachtige klim gaan we dus door, en opeens hoor ik achter me van: Ik wil naar huis! hoezo naar huis we zijn op de helft dus zullen we nog even door moeten! of ben je geblesseerd? Nee alleen kompleet opgebrand en leeg! Gelukkig komen we al snel bij de verzorgingspost waar ik het lek boven krijg, mijn buddy drinkt bijna niet!! O.M.G.!!! drinken dus, vocht aanvullen, en daarna weet ze zichzelf te herpakken en beginnen we heel rustig lopend aan ons laatste deel van deze trail.
Het parcours blijft schittert, puur genieten dit!! En opeens lopen we toch de betonnen baan op naar de finishboog, en ons zeer verdiende biertje.
Ik heb echt een supermooie middag gehad dankzij de organisatie, vrijwilligers, en mijn runbuddy.Ik ga deze zeker nog een keer lopen! en dan tot slot nog even dit:
Jenet, mijn respect heb je!! wat een doorzettingsvermogen!

Foppe

Geschreven door foppe