TESTEN HOKA ONE BONDI

TESTEN HOKA ONE BONDI

Hallo Loopmaatjes,

Lang geleden toegezegd en nu dan eindelijk mijn mening met betrekking tot de Hoka One Bondi 3. Ik had enkele jaren gelden al kennis gemaakt met Hoka One. Een collega liet zijn paar vol enthousiasme zien en vertelde dat hij er meer dan tevreden mee was. Zijn hertsel ging sneller, hij wilde niks anders meer. En dat was voor mij veel waard want hij kon het weten als grootverbruiker van kilometers. Mijn belangstelling was gewekt, maar wat mij nog tegenhield was het feit dat hij vertelde dat de schoenen alleen via internet te bestellen waren. Dat zag ik niet zitten, ik wil graag passen. En ik was tot dan toe ook nog tevreden over mijn Asics Nimbus. Die hoefde ik niet meer te passen, want ik wist precies hoe of wat. Tot de Nimbus 14, iets was veranderd waardoor het comfort voor mij verdwenen was. Ik kreeg toen ook vaker last van mijn achillespezen. Ik moest op zoek naar andere loopschoenen. Brooks gekocht, maar die waren het ook niet voor mij en toen kwamen de Hoka’s weer in gedachten. En wat was het toeval, op twitter zag ik bij wat Loopmaatjes die ik met de twitterrun in Katwijk had leren kennen een conversatie over Hoka One. Zij hadden testschoenen via Runnig Center Katwijk. Ik heb mezelf in het getwitter gemengd en al snel kreeg ik van Running Center Katwijk de uitnodiging om een testpaar op te halen.
Vol verwachting ging ik op woensdag de duinen in voor een loopje van 7km. Ik was blij verrast. Ik had het idee dat mijn landing anders was of dat dat in ieder geval zo voelde. Ik voelde minder belasting van mijn hak en dat terwijl ik niet bewust iets aan mijn landing of afwikkeling had gewijzigd. Een zwaluw maakt nog geen zomer dus eerst maar voelen hoe ik donderdag uit bed zou komen. Dat viel niet tegen, zou ik dan toch top schoenen gevonden hebben?
De zaterdag daarna dacht ik, ik doe eens gek en besloot op het laatste moment mee te doen aan de halve marathon, als ik dan toch aan het testen ben dan maar goed. De loop ging prima, schoenen zitten heel comfortabel en de demping is optimaal. Ook nu weer het gevoel dat mijn landing anders was, of je je hele voet belast en niet alleen je hak. En ook toen de vermoeidheid enigszins toeslag bleef ik dat gevoel houden, ik bleef stabiel lopen en gelijkmatig landen. En zondagochtend kon ik de conclusie trekken dat de tweede testloop ook positief was, geen stijven achillespezen en mijn kuiten voelde ook prima. Gisteren de derde en laatste test gelopen, 9 km door de duinen en over het strand. En wederom uitermate tevreden over zowel het lopen zelf als over het gevoel na het lopen. Kortom ik ben erg tevreden, had het jaren eerder moeten doen. De schoenen ogen misschien ietwat groot en log, maar daar heb ik geen last van gehad. De schoenen zitten comfortabel en zijn absoluut niet zwaar. Conclusie ik weet wat mijn volgende schoenen worden. Ik ben blij dat Running Center Katwijk en Hoka One mij deze mogelijkheid hebben geboden en daarvoor hartelijke dank. Ik vind het een aanrader.

Groeten Onno….

Geschreven door Onno

Related Posts

Een stormachtige Zevenheuvelenloop

Een stormachtige Zevenheuvelenloop

Een echte Midwintermarathon

Een echte Midwintermarathon

Klaar voor de Midwintermarathon!

Klaar voor de Midwintermarathon!

Kerst met bier en pannenkoeken

Kerst met bier en pannenkoeken

6 reacties

 1. makapia a.k.a. Nicole - 26 oktober 2014, 18:29

  Wat fijn dat je jouw perfecte schoen hebt gevonden. gelijk maar 3 paar inslaan? ๐Ÿ˜‰

 2. sanne - 27 oktober 2014, 08:04

  Altijd heel fijn als je de schoen vindt die je past ๐Ÿ™‚ Ben stiekem ook wel erg benieuwd naar deze ‘jongens’ als ik al die lovende verhalen van mensen lees. Maar weet niet of ze ook voor overpronerende lopers geschikt zijn. Ik houd het voorlopig dus toch maar even bij mijn Brooks.

  • Onno - 27 oktober 2014, 22:11

   Hallo Sanne, Hoka is regelmatig bij running centers waar je dan de schoenen kunt testen.. De site is ook vrij uitgebreid, twitter is @hoka_nl

  • martinvanooyen - 30 oktober 2014, 21:52

   Hoi Sanne,
   Ik had altijd anti-pronatie schoenen, loop nu 3 maanden op de Hoka’s en zolang ik er maar core training naast blijf doen gaat het prima.

 3. corny749 - 29 oktober 2014, 13:22

  Wie de schoen past, trekke hem aan ๐Ÿ˜‰

  Ben wel benieuwd hoe dit eruit zit in mijn maat 48, als je aangeeft dat ze groot en log ogen moet dat in mijn maat helemaal een vrachtschip zijn! ๐Ÿ™‚

  • Onno - 29 oktober 2014, 16:07

   Tja op grote voet leven heeft soms zijn nadelen, op de foto is maat 12 of 46 2/3. Voor mij staat het comfort voorop, zie het parcours niet als catwalk ๐Ÿ™‚

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.