Tomtom sporthorloge

Dit is het tweede horloge dat ik van Tomtom gebruik. Hiervoor heb ik zelf twee jaar gebruik gemaakt van het horloge van Nike, i.s.m. Tomtom. Dit horloge beviel eigenlijk prima, maar begaf het zoals bij bijna alle bezitters op een gegeven moment. De vormgeving vond ik destijds het sterkste punt, daar is volgens mij ook flink in geĆÆnvesteerd.

Het nieuwe horloge van Tomtom vind ik wel wat weghebben van die van Nike. Hij ziet er iets degelijker uit, maar de gebruik opties zijn veelal hetzelfde. Als wedstrijdatleet maak ik niet zo vaak gebruik van de GPS. Ik vind het tempo en de afstand die ik afleg tijdens een duurloop wel interessant, maar laat me met het gebruik van GPS nog wel eens opjagen. Dit is niet altijd handig wanneer je een herstelloopje doet.

De touchfunctie en daarmee het registreren van tussentijden gebruik ik tijdens mijn tempotrainingen. Dit vind ik de fijnste functie, maar tevens de achilleshiel van het horloge. Het is prettig om met een kleine aanraking de tussentijden vast te leggen, zodat je hier eventueel naderhand nog naar terug kunt kijken. Het probleem dat is tegenkom, is de soms overgevoeligheid. Het komt voor dat wanneer ik een duurloop doe (voornamelijk bij het dragen van lange mouwen), ik in een uur een kleine honderd tussentijden noteer, puur doordat de kleinste aanraking al een nieuwe rondetijd kan aanslaan. Ook wanneer het regent, kan het horloge gevoeliger zijn. Bij normaal droog en warm weer, komt het enkel voor wanneer je bijvoorbeeld een takje aantikt of met je arm langs je lichaam tikt.

Bovenstaand is een detail, maar in mijn ogen wel een belangrijk punt om mee te nemen. Voor de rest bevalt het horloge prima en vind ik hem gebruiksvriendelijk. Hij ziet er ook netjes uit, zonder al te veel toeters en bellen. Dit maakt dat ik hem ook in het dagelijks leven regelmatig draag, wanneer ik niet sport gerelateerd bezig ben.

Geschreven door runner1987

Related Posts

Oude liefde

Oude liefde

Ervaring met TomTom Sportwatch

Ervaring met TomTom Sportwatch

Review TomTom Sporthorloge

Review TomTom Sporthorloge