Wat een verrassing!!

Wat een verrassing!!

Enige tijd geleden had ik me al ingeschreven voor de Halve Marathon van Utrecht. Meer met het idee, zo naar de winter gelijk een stok achter de deur en goed beginnen. Eigenlijk heb ik de afgelopen periode alleen maar op zondag morgen gelopen. Langzaam mijn kilometers opgebouwd. 16 km was goed te doen. Een weekje wintersport tussen door, onder het mom, even rust. Bah, ik werd ook nog eens flink ziek. Dat kon er ook nog wel bij. Al met al 3 weken me loopschoenen niet aangehad. Maar de halve marathon kwam wel dichterbij.

Even flink zijn en mijn eerste training werd dan ook gelijk weer een zware 16km. Dit had ik alvast weer binnen. De week erop zou ik 18km lopen, en wat gebeurt er…….. ik werd onderweg zo beroerd en duizelig. Ik zat tegen het flauw vallen aan. Helaas kwam ik niet verder als 15km, toen manlief me op kwam halen. Ow, ow, wat baalde ik!! Over 2 weken is het zo ver.

Ik had nog 1 kans, ik liep een heerlijke 18,5km met een best nette tijd. Maar na alles had ik er geen goed gevoel over. Mijn PR stond op 1.57.30 en aangezien ik mijzelf altijd wil verbeteren hoopte ik toch ondanks alles op 1.55

Samen met mijn man en dochtertje op naar Utrecht, eenmaal aangekomen kreeg ik toch een beetje de zenuwen, Ow ow waar ben ik toch mee bezig.

Bij deze loop hadden ze een app waarbij de toeschouwers of thuisblijvers je mooi konden volgen. Een aantal mensen wisten wat ik graag qua tijd wou lopen en zaten mij braaf te volgen. Maar tot mijn eigen verbazing liep ik best lekker, maar veel te hard. Wanneer kwam ik bij het punt dat ik het zwaar krijg?

Het was best lekker hardloop-weer, mooi stad en omgeving. Ook liep het parcours onder de Dom van Utrecht door. (Hebben we dat ook eens meegemaakt). Met 15 km liep ik een mega regenbui in, bah, ik heb zo hekel aan regen….. Gelukkig duurde het niet heel lang. Maar nog steeds niet die beroemde man met de hamer. Mijn horloge gaf 19km aan, tja ik voelde me boven benen nu wel iets, maar mijn tijd!! Klopt dit wel?!?

Laatste 2km. Ik heb wel tig keer op mijn horloge gekeken, en ik heb wel tig keer gerekend wat mijn eind tijd zou kunnen zijn. Dit kon toch niet!!

21 km, het is nu of nooit, ik ga het proberen ”gas er op” en naar de Finish!! Ik was niet eens zo moe, dus die laatste kilometer maar ietsje harder om eens gek te doen. Manlief stond ondanks de app, verbaasd, op tijd bij de finish. Mijn doel had ik gehaald, maar ik heb meteen mijn PR vet verbeterd. Finishtijd 1.49.28.

Eenmaal binnen voelde ik me kiplekker, haalde me medaille TROTS op en opzoek naar mijn trouwe supporters. Eerste wat ik te horen kreeg, ”’Wat heb jij nou weer gedaan dan, Gek!” Wat maakte mij het allemaal uit, ik had de grootste lol.

Deze tijd had ik me echt niet kunnen voorstellen. Ik ben er zelf zo verbaasd over. Mijn doel op en volgende halve marathon zou zijn 1.50, nou dat doel heb ik gelijk ook maar verbroken.

Tijd om nieuwe doelen te stellen, wat als ik beter train, hoe hard kan ik dan? Ik heb er nu alweer zin in!!

Science Park (halve)Marathon Utrecht, 20-3-2016, 21.1km, 1.49.28

 1931063_10206040407713530_3020153457539154932_n

 

 

Geschreven door Marielle

2 reacties

  1. Marteijn Mout - 21 maart 2016, 18:47

    Wat een prachtige pr verbetering, gefeliciteerd! Bedankt voor je verslag op onze site ­čÖé

  2. cristian1974 - 24 maart 2016, 10:25

    Super gedaan, gefeliciteerd

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.